Samenvatting
Elk gezin heeft zijn 'mama'. Wanneer moeder of grootmoeder kookt, komt heel de familie afgezakt voor dat ene gerecht of dat speciaal menu. Dat is het echte culinair erfgoed van België, hoe onze moeders hun recepten leerden van hun moeders en grootmoeders en hoe die vandaag nog steeds worden klaargemaakt, wars van alle modernismen en lifestyle trends.
In een dik boek van 320 pagina's brengt Homarus Culinaire Uitgeverij het concreet en persoonlijk verhaal van 40 van deze 'mama's', verspreid over de Belgische provincies. Elk van hen kookt een driegangenmenu waar de familie gek van is en dat diep is geworteld in de Belgische traditie. Naast het persoonlijk verhaal van deze vrouwen proberen wij te zoeken naar een verklaring waarom deze recepten zó worden bereid en niet anders.
Het verhaal wordt zeer visueel gebracht, met beelden uit de keuken die iedereen herkent: "dit is net zoals bij ons thuis!". Concrete beelden uit het dagelijks leven.
Filip Verheyden doet de research en de redactie, het geheel wordt visueel aangevuld met foto's van Tony Le Duc.