Samenvatting
Waterkers is een groente die van oudsher wordt gebruikt voor
genezingsdoeleinden. Sommige historici zeggen dat het de
oudste geneesplant van de mensheid is. Toen de doos van
Pandora openschoot en alle rampen op aarde neerdaalden, was
er slechts één troost. Er was voortaan waterkers. Waterkers
heeft een belangrijke plek in onze geschiedenis, het is niet alleen
een delicatesse, het is een plant die mensenlevens kan redden.
Waterkers wordt door wetenschappers gezien als de meest
gezonde groente ter wereld. Het is zo gezond dat het je
merkbaar sterker maakt, zowel geestelijk als mentaal. Het is een
ideaal supplement voor topsporters. Ook voor dieren is het een
veel ingezet middel. Paarden gaan er sneller van lopen.
Maar dat is niet het meest belangrijke om te vertellen over
waterkers. Waterkers is een uniek medicijn dat terminale
patiënten heeft genezen en doen laten opbloeien. Waterkers
geeft topsporters de kracht om te winnen en patiënten de kracht
om hun ziekte te overwinnen.
We neigen steeds vaker naar het medicinaal gebruik van
voedsel. Dat merken huisartsen ook; voortdurend stellen
patiënten hun de vraag of er iets te doen valt aan hun ziekte met
het gebruik van bepaalde voeding, omdat dat in tegenstelling tot
medicijnen géén bijwerkingen geeft.
Het wordt tijd dat we voedsel functioneel gaan inzetten als
medicijn. Groenten gebruiken als medicijn betekent een enorme
besparing in de gezondheidszorg.
Daarnaast betekent het dat er minder synthetische medicijnen
hoeven te worden gebruikt. We zullen minder last hebben van
ziekten als we de nieuwe wetenschap gebruiken dat voedsel een
veiliger medicijn is dan farmacologische producten.
Wist je dat waterkers
* de meest gezonde groente ter wereld is?
* veel omega 3 bevat?
* paarden sneller doet lopen?
* een huidtransplantatie kan voorkomen?
* blaasontstekingen kan genezen?
* een potentieel antidepressiemiddel is?
* je meer energie geeft dan frisdrank?
* nog honderden andere gezondheidsvoordelen heeft?
Over de auteur
Thomas Dijkman was van jongs af aan geïnteresseerd in gezonde
voeding, vooral wat betreft groenten en fruit. Over gezonde
voeding las hij tientallen boeken en honderden
wetenschappelijke artikelen.
Hij heeft van het onderwerp gezonde voeding een zelfstudie
gemaakt, doordat hij research deed voor ruim 700 artikelen over
de geneeskracht van groenten, fruit, noten, zaden en planten.