Samenvatting
Kookboek dat inspeelt op de grote comeback van Ayurveda
Anne Heigham laat je zien hoe je de ayurvedische keuken gemakkelijk thuis toe kunt passen. Ze geeft tips om zelf kruiden en kiemen te kweken, groenten te fermenteren en voor hoe je kruidenpasta’s maakt die perfect bij de ingrediënten van elk jaargetijde passen. In dit boek vind je 80 heerlijke vegetarische recepten om je agni (spijsverteringsvuur) aan te wakkeren, zoals saffraanpasta, reinigende kitchari en voedende amandelkardemom-polentacake. Er zijn ook ayurvedische ademhalings- en mindfulnessoefeningen, en recepten voor simpele huismiddeltjes tegen kwaaltjes. Met De ayurveda keuken breng je een eeuwenoude wetenschap naar je keuken. Geniet van een heerlijke maaltijd, die ook nog zorgt voor meer harmonie en balans. ‘Ik hou van de logische basis van ayurveda en de manier waarop gezondheidsaandoeningen worden ontrafeld om de onderliggende oorzaak van een ziekte bloot te leggen.’ Anne Heigham heeft een master in ayurveda. Ze behandelt cliënten, is yogadocente en organiseert ayurveda-retreats. Haar aanpak en haar recepten zijn populair en die deelt ze nu in haar boek.