Samenvatting
Als leidinggevende heb je in je team niet dagelijks te maken met burn-out. Als het voorkomt, is adequaat handelen belangrijk. Dit boek maakt je wegwijs in deze lastige materie en helpt je als casemanager met praktische, hands-on informatie.
- Wat is een burn-out?
- Waar doe je goed aan?
- Wat kun je beter niet doen?
- Hoe zit het met de Wet Poortwachter?
- Wat is jouw invloed en verantwoordelijkheid?
Aan de hand van heldere metaforen, duidelijke infographics en levensechte verhalen krijg je inzicht in burn-out en veel handvatten voor preventie en begeleiding.
Elke leidinggevende, die ook casemanager is, zou dit boek moeten lezen. Naast de theorie rond de wet Poortwachter geeft het vooral veel handreikingen voor een coachende gespreksvoering. Een echte eyeopener vond ik dat je mensen in de eerste fase van hun burnout vrij sturend moet benaderen. Gevoelsmatig zou je eerder geneigd zijn hen in het begin vooral veel ruimte te geven en later meer regie. Maar het klopt inderdaad, zij kunnen die vrijheid niet aan, ze kunnen niet meer helder nadenken. Die tip heb ik gelijk deze week in praktijk gebracht bij leerkrachten in mijn team. Zij vonden dit erg prettig.
Euranne van Gorkum | Directeur Louise de Coligny CNS-Basisschool
Eerlijk gezegd vind ik het lekker weglezen en triggert het mij zelfs om door te lezen, dat is best knap.
WJ Bonsink | Directeur Bonsink Aquaservice BV