Samenvatting
Iedereen een meesterbakker: de beste technische tips én 100 fantastische bakrecepten
'Een klein meesterwerk'- Janny van der Heijden
Bloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met alle technische informatie over de basisbenodigdheden bloem, suiker, eieren en boter, plus meer dan 100 recepten. Nicola leert je alles over textuur, kleur en natuurlijk smaak, en wat je moet doen als je beslag in de schift gaat of de suikersiroop te heet is.
- heldere uitleg over de basis van het bakken
- zoet en hartig: taarten, cakes, brood en desserts
- van makkelijke basisrecepten tot uitdagender baksels
De recepten voor prachtige zoete en hartige baksels zijn onderverdeeld in taarten, cakes, brood en desserts die je in een middag maakt, bakprojecten voor een dag, en uitdagingen die je in het weekend of op feestdagen bakt. Heb je de basis eenmaal onder de knie, dan kun je je vaardigheden verfijnen en je wagen aan bijvoorbeeld de perfecte croissant of de ultieme chocoladetaart met 18 laagjes... Citroencheesecake, tiramisoezen, meringuetaartjes of gekruide pompoenbroodjes: het zijn recepten die onmiddellijk tot je favorieten gaan behoren. Bloem, suiker, boter geeft je alles in handen om zelf meesterbakker te worden.
Lof voor Bloem, suiker, boter:
'Een klein meesterwerk, waarmee Nicola Lamb in de voetsporen van haar leermeesters treedt. Haar uitleg leert je niet alleen het bakken te snappen, maar leidt ook tot instant plezier en een beter resultaat. Kortom: bakken maar!' Janny van der Heijden‘Als je baksel opstandig is,vertrouw dan op Nicola. Zij lost de mysteries van het bakken op.’ Yotam Ottolenghi
'Je hebt geen andere bakboeken meer nodig! Nicola legt kraakhelder de werking van de belangrijkste ingrediënten uit. Met de lekkere recepten en prachtige foto's wil je meteen aan de slag.' Eke Mariën
'Als ik zie dat er in een kookboek van 350 bladzijden meer dan 100 gewijd zijn aan theorie dan heb je mijn aandacht. En als er op dan op elk van deze pagina's een tabel of grafiek staat, weet ik: dit is een geweldig bakboek voor kooknerds die echt willen snappen wat ze doen. (Met, geen zorgen, ook nog 150 bladzijden hele gave recepten).' Meneer Wateetons
'Elke pagina is een masterclass in beter bakken.' Nigel Slater
'Nicola begríjpt bakken en legt dat uit als geen ander.' Jamie Oliver
'Alles wat je ooit wilde weten over bakken maar niet durfde te vragen - essentieel leesvoer voor elke nieuwsgierige kok.' Felicity Cloake
'Door de theoretische kennis van Harold McGee te combineren met de praktische flair van een meesterbakker, is Bloem, suiker, boter een onmisbaar handboek voor zowel de beginnende als de ervaren bakker. Nicola combineert haar uitgebreide professionele praktijkervaring met een forensische nieuwsgierigheid naar de wetenschap achter het bakken, en brengt dit alles over in een lichte en vrolijke stijl. En als dat je allemaal niet interesseert: koop het boek dan voor de buitengewone recepten.' Helen Goh