Samenvatting
Rob van Gasselt en Hans Bakema delen een passie voor de schoonheid van Indonesië. Tijdens vakanties op Bali genoten ze van de vele kleuren, geuren en smaken die het eiland kenmerken. Op zoek naar recepten en achtergronden van al dat heerlijks kwamen ze steeds meer te weten over tradities en ceremoniën en de daarbij behorende manieren van voorbereiden, bereiden en opmaken. Met name de Balinese keuken met haar vele authentieke gerechten liet steeds meer geheimen los. Daar gaven ze vervolgens hun eigen draai aan, ingegeven door hun eigen voorkeuren en door de lokale verkrijgbaarheid van ingrediënten. Vandaar Balistyle, en dus niet authentiek Balinees. De gerechten in dit boek zijn geïnspireerd op recepten die Rob en Hans verzamelden uit kookboeken, van het internet, uit eigen producties en overleveringen van familie, vrienden en bekenden en die vervolgens via hun Balistyle zijn aangepast tot tong- en oogstrelende gerechten. De schitterende fotografie en de heldere uitleg dwingen de lezer de recepten ook daadwerkelijk uit te proberen. Een onmisbaar boek voor iedere kookfanaat.