Samenvatting
Cocktails maken is meer dan wat lekkere drankjes en sapjes bij elkaar gieten. Wie de moeite neemt om zich onder te dompelen in het wereldje van jiggers, shakers, spirits en mixers ontdekt al snel de meerwaarde van een met passie bereide cocktail. Een afgewogen en doordachte mix van de juiste ingrediënten geserveerd in een bijpassend glas, is in staat om elke feestelijke gelegenheid naar het hoogste niveau te tillen. Vanuit zijn ervaring met de Belgische cocktailcultuur deelt sommelier en cocktailshaker Hannes Desmedt, bijgenaamd le Roi de l’Apero, zijn inzichten over onze boeiende cocktailwereld. Hannes draait al enkele jaren mee in de hoogste kringen van de Belgische bartenderscene. Hij leerde de kneepjes van het vak bij Hertog Jan en Hof van Cleve. In dit boek geeft hij de basistechnieken en -tools mee aan iedereen met de ambitie om eens uit te pakken met een lekkere cocktail of een eigen gemaakte drank. Daarbij krijg je meer dan 50 unieke cocktailrecepten – zowel met als zonder alcohol – waarbij de focus telkens op smaak ligt. Van casual tot gastronomisch, soms makkelijk en dan weer wat ambitieuzer maar altijd haalbaar voor de bartender at home.