€ 28,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders

Ga staan voor wie JIJ bent

Monique Angèle van de Laar • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Wil jij ook leren Je-Zelf te helpen met het creëren van een gelukkiger leven?

    In 2002 ontdekte Monique traumatische familie- en oorlogsgeheimen, die haar werden verteld door in gesprek te gaan met haar ouders. Haar vader en moeder zijn beiden kinderen van zogenaamde ‘foute’ ouders in de WOII. Na de bevrijding in 1945 begon voor hen de hel! En hier beginnen de waargebeurde verhalen over de familie van Monique…
    Dit mooie autobiografische boek is opgedeeld in drie delen. In Deel I vind je de theoretische voorkennis van emotionele erfenis, innerlijk kind en deelpersonen, hetgeen je nodig zult hebben bij het maken en begrijpen van de praktische handvatten die Monique geeft in Deel III.
    Daarna neemt Monique je in Deel II mee naar het verleden van haar grootouders en ouders, waarin over hun misstappen, maar ook hun onschuld wordt geschreven en alle gevolgen voor de generaties erna middels de emotionele erfenis! Ook haar eigen verleden komt aan bod en wordt haar emotionele erfenis onder de loep worden genomen, maar ook haar bevrijding hiervan. Een uitgebreide reflectie op haar verleden maakt Deel II compleet en overzichtelijk. Het verleden wordt in de ik-vorm geschreven waardoor je het gevoel krijgt dicht bij die persoon te staan waarover wordt geschreven. Het boek is meeslepend, opzienbarend en openbarend en bevat veel authentieke illustraties, waaronder de WOII. Monique: “Vele mensen zullen zich herkennen in onze verhalen, ongeacht de opgelopen pijnen. Dát is de kracht van dit boek. Het geeft je informatie die laat zien hoe allesbepalend een emotionele erfenis en andere opgelopen pijnen kunnen zijn in je leven, maar ook dat heling en het volgen van je hart, daar waar jouw ziel zich bevindt, telkens weer mogelijk is en ongeacht jouw omstandigheden!” Monique kent de pijn van verlies, een gebroken hart, zelf afwijzen, eenzaamheid, opoffering, alles achterlaten, opnieuw beginnen en depressief zijn, maar ze wist ook dat deze pijnen haar zouden verwoesten als zij ze niet zou gaan helen. Zij koos voor de weg van zelfheling en stelde manieren samen die niet alleen haar, maar vele mensen met verschillende achtergronden, middels haar psychosociale ervaringsgerichte trainingen succesvol hebben geholpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze manieren zijn (grotendeels) de duidelijke en praktische handvatten die in Deel III van dit boek worden gegeven. Stap voor stap word je begeleid en aangemoedigd om (familie-)patronen en pijnen te doorbreken.
    Om te gaan staan voor wie JIJ bent!

    Website auteur: www.moniquevandelaar.nl

    Van elk verkocht boek, wordt 1 euro gedoneerd aan de Stichting Werkgroep Herkenning!
    www.werkgroepherkenning.nl
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 148mm x 210mm
    Aantal pagina's : 236
    Uitgeverij : Monique Angèle van de Laar
    ISBN : 9789090318943
    Datum publicatie : 06-2019
  • Inhoudsopgave
    INHOUD

    Opgedragen aan
    Gedicht ‘M’n familie en m’n gezin’

    Cadeau drie Schema ’s gratis te downloaden
    ‘Innerlijk Kind 1 + 2’ en ‘Deelpersonen’
    Door Monique ontworpen schema’s, te gebruiken voor de
    rest van je leven!

    DEEL I
    Voorwoord
    Piet van der Pluijm
    Auteur Monique Angèle

    Hoe werkt mijn boek

    Emotionele erfenis van onze (voor)ouders

    Ons innerlijk kind
    Kind-pijnen
    Gedragspatronen
    Beperkte overtuigingen
    Projecteren en spiegelen

    Deelpersonen

    DEEL II
    Het verleden van mijn moeder
    Bijlagen:
    Gedicht ‘Aan mijn prachtige, dappere dochters’
    Foto’s en documenten

    Het verleden van mijn vader
    Bijlagen:
    Krantenartikelen, ‘foute’ ouders
    Foto’s en documenten

    Samenvatting kampverleden & achtergrond van mijn familie

    Mijn verleden
    Bijlagen:
    Brief van mijn moeder naar aanleiding van mijn vergevingsbrief
    Erkenning vader
    Mijn toespraak op mams uitvaart
    Foto’s

    Reflectie van ons verleden
    met voorbeelden van emotionele erfenis, kind-pijnen,
    beperkte overtuigingen, gekopieerd gedrag, sterke en zwakke deelpersonen
    Transformatie naar onvoorwaardelijke liefde en vergeving

    DEEL III
    Zelf aan de slag
    Inleiding
    Indicaties en contra-indicaties
    Praktische handvatten en opdrachten
    De ommekeer

    Oefening ‘Het observeren van jezelf’

    Dankwoord

    Meer over mijn psychosociale training ‘Zelfont-wikkeling in identiteit’

    Bronnenlijst

    ‘Liefde’ uit 1 Korintiërs 13
  • Reviews (8,5 uit 1 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    13-08-2019
    Interessant boek ivm onze voorouders!
    Dit is een persoonlijk boek van Monique Angele van de Laar over de ervaringen in de oorlog van haar ouders. Zij beschrijft uitgebreid wat haar ouders ervaren hebben in de oorlog en hoe deze ervaringen en gevoelens hebben doorgewerkt naar haar en haar zus. Ook vertelt zij wat zij gevoeld heeft en hoe ze dat getransformeerd heeft door bewustwording en veel werken aan zichzelf. Zodat de opgeslagen informatie uiteindelijk veranderd kan worden.

       Makkelijk leesbaar
       Oefeningen erbij voor jezelf
       Veel persoonlijke documenten

    Geplaatst door uit BOXTEL , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 28,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Uit het verleden van mijn moeder geschreven in de ik-vorm:

"Ik had nog steeds angst voor het donker en was erg onzeker. Heb me nooit kind gevoeld! Toen klopte mijn vader ineens middenin de nacht aan. Hij was in 1944 gedeserteerd uit het Duitse leger en zat ondergedoken met de ondergrondse strijdkrachten. Op het moment dat mijn moeder dit aan mij vertelde, klopte de Gestapo aan de deur. Ik mocht niets zeggen. Wij moesten tegen de muur met machinegeweren in onze rug. Mama en ik. Mijn moeder werd gearresteerd en bleef meerdere dagen weg. Ik was ongeveer negen jaar. Ik wist dat papa op het dak zat, maar mocht niets zeggen. Dit was mijn eerste grote geheim. Ik heb geheimen altijd als een opdracht gezien. Ben hier later vaak tegenaan gelopen! De Gestapo is meerdere keren geweest. Mijn vader zat inmiddels ondergedoken in Driebergen. Hiervóór zwierf hij in het bos en ik moest hem hier eten brengen. Ik scheet in mijn broek, maar deed het ‘gewoon’.
Hierna ben ik nooit meer in mijn eentje in het bos geweest.
Later kwam mijn vader, vermomd als oude man, lopend vanuit Driebergen naar Doorn waar wij zaten, eten brengen. Ik was elke keer bang dat hij gepakt zou worden. Hij moest namelijk steeds langs een Duits werkend kanon die in onze tuin stond. Hij had veel moed voor ons over, maar ook weer niet. Hij wist wat hij ons aandeed. Was hij gevonden, hadden wij allemaal de kogel gekregen. Zeer onverantwoordelijk. Ook het feit dat wij Duitsers bleven!
Ik voelde mij in die tijd gigantisch eenzaam en had vele onbeantwoorde vragen. Niemand hielp mij hiermee en soms worstel ik nog hiermee – met die onbeantwoorde vragen over mijn vader, moeder en papa, jouw vader.
Ik heb mij altijd op de achtergrond gehouden. In de oorlog had ik grootse angst voor dit kanon in onze tuin. Vliegtuigen werden hier namelijk mee beschoten. We lagen vaak plat op de grond. Ook was ik bang voor de soldaten.
Mijn leven werd door angst beheerst!

Vrij snel na de oorlog wilde papa terug naar Rotterdam. Ene Jan Visser had op ons huis gepast, maar we kregen het niet terug, omdat wij nog Duitsers waren. Al onze bezittingen waren ons afgenomen door Het Nederlandsch Beheersinstituut, omdat wij als vijand waren verklaard. Toen gingen we bij oma wonen. Zij woonde aan de achterkant van óns huis. Op de dag dat wij bij oma introkken eind juli of begin augustus 1945, werd papa afgevoerd door de BS (Binnenlandse Strijdkrachten) naar een gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam, omdat hij Duitser was.

Mijn vader heeft anderhalf jaar in de gevangenis gezeten. We mochten hem (later) twee keer per maand bezoeken, achter glas. Hij zat tussen de misdadigers.
Niet lang daarna, op 7 augustus 1945 en mijn moeders verjaardag , kwam de BS weer binnenstormen. Het was ‘s ochtends vroeg en mijn moeder, ik en mijn zusje werden afgevoerd. Wij kregen geweren in onze rug... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen