Samenvatting
Als je van koken houdt, ken je meestal wel een aantal Europese klassiekers: de Griekse moussaka, Hongaarse goulash, de Spaanse gazpacho of de Zwitserse kaasfondue. Maar wat zijn eigenlijk de
onbekendere streekgerechten in Europa? En wat is nu typisch voor bijvoorbeeld Moldavië, Cyprus, Liechtenstein of Wit-Rusland? Culinair publicist Janny de Moor kent de fascinerende keukens van
de 48 landen die lid zijn van de Raad van Europa als geen ander. Zij heeft veel van die landen zelf bezocht en heeft er professionele contacten die haar hielpen de mooiste streekrecepten voor dit boek
te verzamelen. Aan tafel! nodigt je uit om ook op ontdekkingsreis te gaan door de rijk geschakeerde keukens van Europa.
Met interessante, nauwelijks bekende streekgerechten uit heel Europa
Bij elk recept informatie over de achtergrond ervan
Complete menusuggesties (voor-, hoofd- en nagerecht)
Handige registers om te zoeken op gerecht of op land
Janny de Moor is culinair journalist. Ze schrijft onder meer voor het dagblad Trouw een serie over Europese streekgerechten. Van haar hand verschenen tot nu toe twintig kookboeken. In 2004 ontving zij
voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie en haar boek Wijn in de keuken de prestigieuze Wina Born-prijs.
Over haar eerder verschenen Arabisch kookboek schreef de pers:
Ik kan niet anders dan blij zijn dat er een zo goed gefundeerd en oorspronkelijk boek over zon belangrijke keuken verschijnt. Johannes van Dam in Het Parool