Fragment
In hoofdstuk 2 wordt uitgelegd wat extra vierge olijfolie nu eigenlijk is en wat het verschil is met andere olie die geproduceerd wordt uit olijven. Het is belangrijk om te weten wat u gebruikt, want hoe meer ‘extra’ een vierge olijfolie is, hoe beter die is voor uw gezondheid. Dit hoofdstuk besteedt daarom ook aandacht aan de best practices voor het produceren van een uitstekende extra vierge olie.
Hoofdstukken 3 en 4 bespreken het potentieel van het mediterrane dieet
en de extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport. Hoewel dit rond de Middellandse Zee en bij voedingsdeskundigen in heel Europa bekend
is blijven de gunstige eigenschappen van extra vierge olijfolie nog steeds onderbelicht bij het grote publiek. Hoofdstuk 3 somt een aantal ziekten op, waarop aanzienlijk minder risico is door het mediterrane dieet . Daarbij horen cardiovasculaire aandoeningen, obesitas en bepaalde soorten kanker. Er wordt ook verwezen naar elementen in de samenstelling van de extra vierge olijfolie die daarvoor zorgen. In de slotparagrafen van dit hoofdstuk wordt gepleit voor veranderingen in institutionele keukens om op die manier ziekten te voorkomen .
Dankzij de excellente eigenschappen van extra vierge olijfolie komt
deze langzaam in de belangstelling van professionele sporters en fitness adepten. Hoofdstuk 4 legt uit wat de voordelen zijn van een op olijfolie gebaseerd dieet voor atleten in duursporten. Het hoofdstuk beschrijft daarnaast ook een succesvolle samenwerking tussen een professionele sportvoedingsdeskundige, een innovatieve bakkerij en een producent van uitstekende extra vierge olijfolie.
Wat mensen denken dat ze weten over olijfolie, berust maar al te vaak op misverstanden en halve waarheden. Hoofdstuk 5 vat de meest hardnekkige misvattingen over olijfolie samen en zet hier de feitelijke waarheden tegenover. Veroorzaakt olijfolie diarree? Moet je ‘koudgeperst’ kopen omdat die olie altijd goed is? Wordt de beste olie geproduceerd in Italië?
×